Uvjeti korištenja

UVJETI KUPNJE PUTEM INTERNET TRGOVINE „WEB SHOP LICITARSKO SRCE“

  1. OPĆE ODREDBE

Nositelj svih prava na internet domeni www.licitarskosrce.hr je Licitarsko srce d.o.o. Korištenjem usluge Web Shopa smatra se da su potrošaći u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima kupnje (dalje u tekstu: Uvjeti) , te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Web Shopa Licitarsko srce je tvrtka

Licitarsko srce d.o.o., Zagrebačka 28, 42000 Varaždin, OIB: 99884373274

Uvjetima je utvrđen postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda.

Uvjeti poslovanja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Korisnike se upućuje da se prije kupnje upoznaju s ovim Uvjetima, te da ih redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svojim pravima i obavezama.

Licitarsko srce d.o.o. zadržava pravo izmjene Uvjeta bez prethodne najave.

Korištenje usluga Web Shopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web Shopa maloljetnim osobama nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obaveze nastale takvim korištenjem, a Licitarsko srce d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Licitarsko srce d.o.o. zadržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga koje su sastavni dio Web Shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, te nije odgovorno za posljedice nastale iz takvih promjena. Isto tako može se ograničiti pristup i pružanje usluga u potpunosti ili djelomično svim korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Licitarsko srce d.o.o. u potpunosti se odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na stranicama, te zadržava pravo pogreške u cijeni, opisu i slici proizvoda. Slike su ilustrativne prirode i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Prema Zakonu o el. trgovini, čl. 13. sve ugovorne odredbe i odredbe općih uvjeta poslovanja ugovora sklopljenih u elektroničkom obliku dostupne su korisnicima na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Povodom sklapanja ugovora, korisniku će biti dostavljen e-mail koji sadrži potvrdu o sklopljenom Ugovoru, odnosno obavijest iz čl.57. st.1. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), ovi Uvjeti, te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za raskid Ugovora iz čl.61. st.1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac može raskinuti Ugovor u roku 14 dana i rok počinje teći od trenutka kada je predmet ugovora predan u posjed. Prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) korisnik nema pravo na jednostrani raskid ako mu je usluga u potpunosti ispunjena.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor izvršiti će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada Licitarsko srce d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o raskidu Ugovora. Povrat novca Licitarsko srce d.o.o. može se izvršiti tek nakon što je roba vraćena. Izravne troškove povrata robe korisnik/kupac snosi sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora mora obavijestiti Licitarsko srce d.o.o. o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom.

  1. POSTUPAK KUPNJE I PLAĆANJE

Korisnik kao kupac svojom registracijom i zaključivanjem narudžbe prihvaća Uvjete prodaje, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Licitarsko srce d.o.o.. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu, sa pripadajućim PDV-om i eventualnim rabatima, koju mu Licitarsko srce d.o.o. šalje na navedenu e-mail adresu.

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvariti usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti, pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Osnovne karakteristike proizvoda, cijene, akcije, način plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključenja narudžbe.

Cijena proizvoda, u koju je uključen PDV izražena je u eurima /EUR/, vidljiva je u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe.

Svi proizvodi naručuju se putem formulara u elektronskom obliku. Nakon zaprimljene narudžbe izrađuje se ponuda sa PDV-om i šalje na navedenu e-mail adresu.

Informacija o potvrdi kupnje, dostupnosti naručenih artikala te troškovima dostave, dostavlja se na adresu elektroničke pošte kupca navedene u postupku registracije/narudžbe ili će se kupac kontaktirati putem telefonskog broja koji je naveden prilikom registracije.

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od slijedećih načina :

  1. Plaćanje općom uplatnicom - u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte
  2. Plaćanje internet bankarstvom

Novčani primitak podrazumijeva zaprimljenu uplatu na žiro račun Licitarsko srce d.o.o.. Novčani primitak na računu vidljiv je najranije slijedeći radni dan, odnosno 24 - 48 sati od trenutka plaćanja (ne računajući vikende, blagdane i praznike). Uplate koje je kupac izvršio u petak najčešće su vidljive u ponedjeljak.

  1. DOSTAVA, UVJETI I ROK DOSTAVE

Dostava robe za veleprodajne kupce je besplatna ukoliko je iznos naručene robe s PDV-om veći od 350,00 €, odnosno za maloprodajne kupce ako je iznos robe s PDV-om veći od 70,00 €.

Ukoliko je iznos naručene robe manji od navedenih iznosa, dostava se naplaćuje prema trenutno važećem cjeniku (cjenik se nalazi na dnu Općih uvjeta).

Trošak dostave ovisi o težini paketa i zoni u koju se paket šalje.

Licitarsko srce d.o.o. zadržava pravo promjene cijene dostave ukoliko se ona promijeni od strane dostavne službe, o čemu se obavezuje obavijestiti kupca.

Dostavu naručene robe Licitarsko srce d.o.o. će pokušati izvršiti u roku 72 sata od primitka uplate(osim otoci), a maksimalno u roku od 5 radnih dana od primitka uplate.

U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupac će biti pravovremeno obaviješten, te isto riješiti dogovorom.

  1. ZAŠTITA PODATAKA KUPACA

Licitarsko srce d.o.o. se obvezuje poštovati anonimnost i privatnost korisnika Web Shopa, te će podatke koristiti isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.

  1. REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati robu, te ima pravo reklamacije na sva oštečenja izazvana transportom, a što se mora obavezno utvrditi prilikom preuzimanja pošiljke, uz sastavljanje Zapisnika o oštećenju robe od strane dostavljača.

Sve ostale skrivene nedostatke i oštečenja robe koja nisu prouzročena transportom kupac može reklamirati u roku 3 dana od primitka robe telefonskim putem ili e-mailom.

Prigovori se mogu izjaviti u pisanoj formi putem pošte na adresu: Licitarsko srce d.o.o., Zagrebačka 28, 42 000 Varaždin ili putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

  1. KOMUNIKACIJA S KORISNICIMA

Registracijom ili popunjenom narudžbom dajete suglasnost da Vas Licitarsko srce d.o.o. može putem e-pošte obavještavati o proizvodima, akcijama i slično.

Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

TABELA CIJENA POŠILJKA:

EKSPRESNE PAKET POŠILJKE

PALETIZIRANE POŠILJKE

MASA JEDNOG PAKETA

CIJENA

MASA JEDNE PALETE

CIJENA

2 kg

4 €

200 kg

42 €

5 kg

4,8 €

300 kg

52 €

10 kg

5,4 €

400 kg

60 €

20 kg

7 €

500 kg

70 €

30 kg

8,2 €

600 kg

84 €

700 kg 98 €

Cijene su bez PDV, doplata za otoke je +25% za pakete, +50% za palete.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće